Instagram „Próbáld újra később”: miért tiltják le a műveleteidet, és mit tehetsz

Röviden

Az Instagram szerint a „Próbáld újra később” (angolul „Try again later”) üzenetet akkor láthatod, ha nem hiteles tevékenységet észlel a fiókodon. A szokásos okok, amelyeket megnevez: automatizálás, külső alkalmazások, amelyeknek megadtad a belépési adataidat, például kedveléseket vagy követőket ígérő alkalmazások, és valaki más, aki a jelszavadat használja. Távolítsd el azokat az alkalmazásokat, amelyekben nem bízol, nézd meg, hol vagy bejelentkezve, változtasd meg a jelszavad, és kapcsold be a kétlépcsős azonosítást. A Fiók állapotában nézd meg, nincs-e korlátozva valamelyik funkció a tartalmaid miatt. És soha ne add meg a belépési adataidat olyan szolgáltatásnak, amely a tiltás feloldását ígéri.

Mit jelent az üzenet

A „Próbáld újra később” rövid üzenet, de az Instagram Súgóközpontja valami konkréthoz köti: ha nem hiteles tevékenységet észlelnek a fiókodon, az Instagram használata közben „Try again later” hibaüzenetet láthatsz. Az Instagram egy hasonló helyzetet is leír, amikor egy fiókot korlátoznak és további ellenőrzésre jelölnek meg adatkaparásnak tűnő tevékenység miatt, vagyis az információk automatizált elérése vagy gyűjtése miatt.

Mindkét esetben az ok a fiókodon zajló olyan tevékenység, amely nem hasonlít ahhoz, ahogy egy ember szokásosan használja az Instagramot. Mindegy, hogy te csináltad, egy alkalmazás, vagy valaki más a jelszavaddal.

Milyen okokat nevez meg az Instagram

  • Automatizálás. A fiók engedély nélkül, automatizáltan éri el az Instagramot vagy gyűjt információt.
  • Külső alkalmazások a belépési adataiddal. Megadtad a felhasználónevedet és a jelszavadat egy alkalmazásnak vagy webhelynek, például olyannak, amely kedveléseket vagy követőket kínál. Az Instagram figyelmeztet, hogy az ilyen alkalmazások teljes hozzáférést szerezhetnek a fiókodhoz.
  • Nem engedélyezett szolgáltatások. Olyan alkalmazást vagy szolgáltatást használtál, amellyel nem megengedett módon léptél kapcsolatba az Instagrammal.
  • Kompromittált jelszó. Ha a profilod olyan hozzászólásokat ír vagy olyan dolgokat oszt meg, amelyeket nem te tettél közzé, az Instagram szerint a jelszavad kompromittálódhatott. Egy jelszó akkor is kiszivároghat, ha egy másik webhelyen is használod, amely adatszivárgás áldozata lesz.

Mit tegyél, sorrendben

  1. Távolítsd el azokat az alkalmazásokat és webhelyeket, amelyekben nem bízol. A beállításokban az Alkalmazásod és médiatartalmaid alatt nyisd meg a Webhely-engedélyeket, majd az Alkalmazások és webhelyek és az Aktív lehetőséget, és koppints az Eltávolítás gombra minden olyan alkalmazás mellett, amelyet nem ismersz, vagy már nem használsz. Egy eltávolított alkalmazás már csak a nyilvános adataidat látja, de megtarthatja azt, amit már összegyűjtött.
  2. Nézd meg, hol vagy bejelentkezve. A Fiókközpontban menj a Jelszó és biztonság, majd a Hol vagy bejelentkezve menüpontra. Jelentkeztess ki minden eszközt, amelyet nem ismersz fel: kijelentkezés az Instagramból minden eszközön.
  3. Változtasd meg a jelszavad. Az Instagram ilyenkor minden eszközt kijelentkeztet, a gyanús bejelentkezéseket is. Használj legalább hat karaktert számokkal, betűkkel és speciális karakterekkel; az Instagram legalább nyolcat javasol, és olyan jelszót, amelyet sehol máshol nem használsz.
  4. Kapcsold be a kétlépcsős azonosítást. Az Instagram a hitelesítő alkalmazást javasolja.
  5. Ellenőrizd az elérhetőségeidet és az összekapcsolt fiókokat. Győződj meg róla, hogy az e-mail-cím és a telefonszám a tiéd, és távolíts el a Fiókközpontból minden fiókot, amelyet nem ismersz fel.

Ha egyáltalán nem tudsz bejelentkezni, ezek a lépések még nem érhetők el: kezdd ezzel: feltörték az Instagram-fiókodat: így szerezheted vissza.

Nézd meg a Fiók állapotát

Egyes korlátozások a tartalomból fakadnak, nem gyanús tevékenységből. A beállításokban nyisd meg a Fiók állapotát (a További információ és támogatás alatt). Az Instagram szerint itt láthatod a közösségi alapelvek megsértése miatt eltávolított tartalmakat és azokat a funkciókat, amelyeket már nem használhatsz, és felülvizsgálatot kérhetsz, ha szerinted egy döntés hibás. Ha ott szerepel valami, azt az utat kell követned. Ha a bejegyzéseid hirtelen kevesebb emberhez jutnak el, olvasd el: csökkenő elérés és Fiók állapota.

Ha alkalmazáshibának tűnik

Nem minden hiba korlátozás. Ha valami nem működik az alkalmazásban, az Instagram első tanácsa az, hogy frissítsd a legújabb verzióra, mert egyes régebbi verziókat már nem támogatnak. Kipróbálhatod az Instagram.com-ot mobilböngészőben vagy számítógépen is, Androidon pedig az Instagram Lite-ot. Ha egy funkció nem működik megfelelően, az Instagram azt kéri, hogy jelentsd.

Ami rontja a helyzetet

  • Alkalmazások, amelyek kedveléseket vagy követőket kínálnak a belépési adataidért cserébe. Az Instagram szerint ezek valószínűleg arra tett kísérletek, hogy nem megfelelő módon használják a fiókodat.
  • Bárki, aki pénzért ígéri, hogy „feloldja” a fiókodat, ha megadod a jelszavad vagy a kódjaidat. A belépési adatok átadása valaki másnak pontosan az, ami ezeket a korlátozásokat kiváltja, és az egész fiókot veszélybe sodorja. Lásd: a fiók-visszaállítási csalások felismerése.
  • Ugyanaz a jelszó mindenhol. Egy másik webhelyen történt adatszivárgás felfedheti az Instagram-jelszavadat.

Gyakori kérdések

Miért írja ki folyton az Instagram, hogy „Próbáld újra később”?

Az Instagram szerint ezt az üzenetet akkor láthatod, ha nem hiteles tevékenységet észlel a fiókodon. Gyakori okok az automatizálás, a belépési adataiddal rendelkező külső alkalmazások (például kedveléseket vagy követőket kínálók) és valaki más, aki a jelszavadat használja.

Hogyan javítom a „Próbáld újra később” hibát az Instagramon?

Távolítsd el azokat a külső alkalmazásokat, amelyekben nem bízol, jelentkeztesd ki az ismeretlen eszközöket, változtasd meg a jelszavad, és kapcsold be a kétlépcsős azonosítást. Nézd meg a Fiók állapotát is a nem használható funkciók miatt, és frissítsd az alkalmazást.

Kitiltás a „Próbáld újra később”?

Önmagában nem. Az Instagram olyan üzenetként írja le, amelyet akkor láthatsz, ha nem hiteles tevékenységet észlel. A tartalmaid miatt korlátozott funkciók a Fiók állapotában jelennek meg, egy letiltott fióknak pedig saját értesítése és saját fellebbezési útja van.

Okozhat egy külső alkalmazás műveletletiltást az Instagramon?

Igen. Az Instagram azok között az okok között említi, amelyek miatt a rendszerei gyanús viselkedést észlelhetnek, ha megadod a felhasználónevedet és a jelszavadat egy külső alkalmazásnak vagy webhelynek, például olyannak, amely kedveléseket vagy követőket kínál.

Le vagy tiltva, és nem tudod, miért?

Írd meg, mit látsz, és milyen alkalmazások vagy szolgáltatások fértek hozzá a fiókhoz. Ingyen megmondjuk, mi állhat a háttérben, és melyik hivatalos út illik hozzá. Soha nem kérjük el a jelszavadat vagy a kódjaidat.

Források

  1. What to do if your Instagram profile posts unauthorized content (Instagram Help Center) help.instagram.com
  2. Why your account has been restricted for data scraping and what can you do (Instagram Help Center) help.instagram.com
  3. Manage the privacy settings for apps and websites that you've logged into or connected on Instagram (Instagram Help Center) help.instagram.com
  4. Why Instagram tells you your account is at risk (Instagram Help Center) help.instagram.com
  5. Check your Account Status on Instagram (Instagram Help Center) help.instagram.com
  6. Something's not working with the Instagram app (Instagram Help Center) help.instagram.com
  7. Securing your Meta Account with two-factor authentication (Instagram Help Center) help.instagram.com
Ingyenes elemzés